kiparstvo/sculpture


Kiparica – biografija

Sanja_Falisevac_logo

Sanja Fališevac-logo

Svojevremeno nazvana rodonačelnicom taktilnog medija, kiparica, likovna umjetnica uopće, Sanja Fališevac  rođena je u Požegi, 4. srpnja 1965. Članica je Udruženja likovnih umjetnika i primijenjenih umjetnika Hrvatske (ULUPUH).

Radi specifičnog obrazovanja, od 1974. godine živi u  Zagrebu. Prvi pravi kiparski potez i sklonost oblikovanju odražavaju se u četrnaestoj godini uz poticaj akademske kiparice Nade Orel.

Završila je Školu primijenjene umjetnosti, Odjel keramike i tehnike tkanja, ali slijedeći svoj unutarnji senzibilitet, uskoro se opredjeljuje za čisto kiparstvo, pa godinu dana provodi u atelieru akademskog kipara prof. Želimira Janeša, istraživača taktilnih medija na Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, pripremajući se za studij koji na žalost nije upisala.

Godine 1994. kraće vrijeme boravi u Poljskoj (koloniji Oronsko), gdje radi pod vodstvom kipara Rytczarda Stryeckog, profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Varšavi.

Do sada je održala četrnaest samostalnih izložbi i sudjelovala na devet skupnih. Piše i poeziju. Godine 2007. dobila je na korištenje od grada Zagreba atelier na Trgu bana Josipa Jelačića.

Snagom želje, uz podršku roditelja i poticajnu naklonost mnogih značajnih ljudi, prijatelja, stvaranje njezino ima dimenziju, pečat snage i nove poticaje.

[Pogledaj video] _____________ [Pogledaj galeriju skulptura]%d blogeri kao ovaj: